A Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley szerint kezdetben nem lehet nagy sikereket remélni az istállótól, amely az utolsó pillanatban készült el 2015-ös autójával. Pedig tavaly a Force India tavaly remekül kezdett, az európai szezon kezdete előtt a harmadik helyen állt a konstruktőri versenyben.


A Force India csak múlt pénteken vitte pályára először a VJM08-ast, három nap alatt azonban annyi kört tett meg vele, mint a McLaren a saját autójával tizenkét nap alatt. Ez megbízhatósági szempontból ígéretes kezdet, de a tempó még nem az igazi.

“Sajnos teszünk egy lépést hátrafelé” – mondta Fernley. “A szezon elején hátrányban leszünk, de remélhetőleg a korábbi évekkel ellentétben most a szezon második felében leszünk erősebbek.”

“Voltak likviditási gondjaink, ez nem kérdés, a beszállítóinkat is hátrányosan érintette, ami a Caterhammel és a Marussiával történt. Jelenleg sok a kiadásunk kevés bevétel mellett, ez okozta a gondokat.”

A Sauber, a Force India és a Lotus korábban jelezte Bernie Ecclestone-nak, hogy a kiadások kezelése gondokat okoz számukra az évnek ebben a szakaszában. Ecclestone a hírek szerint megígérte a nehéz helyzetben lévő csapatoknak, hogy a szokásosnál hamarabb kaphatják meg a tavalyi pénzdíjukat.