Míg Michael Schumacher a család svájci otthonában folytatja sajnálatosan lassú felépülését a 14 hónappal ezelőtti, súlyos agysérülést okozó síbalesetéből, fia, Mick az autóversenyzés szamárlétráját járja.
A tavaly nemzetközi szinten komoly gokartos sikereket elért 15 éves fiú idén már feljebb lép, első formaautós szezonjára készül. A Schumacher név helyett Junior vagy Betsch néven induló kis Schumi a holland Van Amersfoort Racing csapatánál versenyez majd az áprilisban induló idényben.


“Az elmúlt pár évben hagyománnyá vált, hogy a német gokartbajnokság második helyezettjének szimulátoros tesztet ajánlunk. Ezt a német motorsportszövetség intézi, így kerültünk kapcsolatba Mickkel tavaly ősszel. Egy teljes napot eltöltött a hollandiai központunkban a szimulátoron, aztán a valenciai teszten is figyeltük, és végül megegyeztünk, hogy velünk indul az ADAC Formula-4-szériában” – magyarázta a csapattulajdonos Frits van Amersfoort.
A Van Amersfoort Racing egyébként máris adott egy pilótát a Forma-1-nek, a holland csapatnál versenyzett a Forma-3-ban az idén már a Toro Rossóban bemutatkozó, mindössze 17 éves Max Verstappen – aki mellesleg Schumi egykori benettonos csapattársának, Jos Verstappennek a fia.

Itt van a legjobbak közül a legjobb, hétfőn délután kihirdették az Év Autója 2015 díjat!