A Forma-1-es pilóták 2014-től újra egyénileg választott (2-99 közé eső), pályafutásuk végéig használt rajtszámmal indulnak, kivétel az aktuális világbajnok, akinek természetesen jár az 1-es – már ha akarja. A tavalyi győztes Lewis Hamilton például nem, ő marad a 44-esnél. A hétvégén így magyarázta a döntést: 


“Tavaly megváltoztak a szabályok, választanunk kellett egy számot, amit aztán az egész karrierünkben viszünk magunkkal. Az egyest is meg lehet kapni, a bajnok mindig választhatja azt, de nekem ez nem jelent semmit.”
“A 44 sokkal többet jelent számomra, mint az 1-es. Ettől még én vagyok az első számú, de a 44 a személyes számom. Azzal kezdtem a versenyzést, az első bajnoki címemet is azzal szereztem. Annak van jelentése számomra. Az egyes, az megvolt Vettelnek, Schumachernek, az összes bajnoknak, a 44-est viszont egyikük sem viselte, az csakis az enyém.”
Ahogy a rajtszám, úgy a hozzáállás tekintetében sem hoz újat a címvédés az angolnak, de a konstruktőri bajnoki címmel járó első garázs kényelmes lesz.
“Pont azon gondolkodtam, hogy azért nem lesz rossz, hogy a bokszutcában miénk az első hely. Nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára, szóval újdonság lesz. De ezen kívül ugyanúgy állok mindenhez, tényleg. Minden évben a győzelem a cél. Most ugyanez kezdődik megint. Nem úgy állok hozzá, hogy enyém a korona és nem akarom átadni, hanem úgy, hogy idén is én akarom megszerezni!”