Pénteken, az utolsó téli Forma-1-es teszt második napján a Mercedes végre megvillantotta a tempóját, Nico Rosberg a williamses Felipe Massa korábbi csúcsát hét tizeddel verte Barcelonában.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint fenyegető a bajnokcsapat előnye.
“A Mercedes a teszteken eddig viszonylag visszafogottan ment, de úgy tűnik, most már kezdik felpörgetni a dolgokat, és ahogy láthatjuk, a tempóelőnyük fenyegető. Mögöttük nagyon szoros a mezőny, de a Mercedesnek jelenleg elég nagy az előnye” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.
Érdekes módon Rosberg a nap végén arról beszélt, hogy az autó beállításai messze nem voltak tökéletesek:
F1: Mindenkinél gyorsabb a Mercedes 3


“Nehéz nap volt, mert bár a számok jónak tűntek, a beállítások messze voltak az ideálistól. Egész nap csak kerestük a megfelelő beállítást, nehéz volt eltalálni a jó irányt. Az autó nagyon túlkormányzott volt, nem volt kezes, gyenge volt a tapadás. A fara minden volt, csak stabil nem. A lágy gumik persze jobb tapadást adnak, úgy kevésbé számít, milyen a balansz, így is, úgy is viszonylag jó kör lesz belőle.” 
“A nap folyamán végig a jó irányba tartottunk, de valahogy nagyon-nagyon messziről indultunk. Eléggé meglepő volt, szokatlan az ilyen. A nap végére azért sikerült normális szintre jutni, elégedett vagyok a körömmel. Jó volt a zárás, innen már a finomhangolás jön.”