Fernando Alonso még múlt vasárnap szenvedett tesztbalesetet Barcelonában, az azóta is ellentmondásos ütközés miatt végül négy napot kellett kórházban töltenie. Noha a tesztelés a csapatok magánügye, valószínűleg a nagy sajtóvisszhang miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség is vizsgálatot indított az ügyben, a szervezet célja a pilóták biztonságának további növelése.

F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak 1
F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak 2

F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak

F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak

F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak 5
F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak 6
Fotó megosztása:
F1: A pilóták örülnek az Alonso-vizsgálatnak 7


“Remélem, Fernando jól van” – mondta Lewis Hamilton. “Nem igazán tudom, mi történt, nem láttam, milyen keményen ütközött a korlátnak. De az biztos, hogy több mint egy napot töltött a kórházban, szóval elég komoly balesetnek kellett lennie.”

“Nagyszerű, hogy az FIA utánajár a balesetnek. Mindig próbálnak javítani a dolgokon, mert a biztonság első számú prioritás.”

Üdvözölte a vizsgálatot Romain Grosjean is. “Az FIA megvizsgálja az ügyet, aminek örülök, mert ez a jó irány a biztonság szempontjából” – fogalmazott a Lotus-pilóta. “Nem tudom, Fernando tényleg ráment-e a műfűre a kijáraton, de az biztos, hogy a magam részéről utálom ezt a felületet.”

“Ha valaki rámegy, az autó elszáll, vagy csak egyenesen hajlandó menni. Örülhetünk, hogy Fernandót kiengedték a kórházból, és hogy van lehetőségünk egy kicsit tanulni arról, miként növelhetjük a biztonságot az ilyen jellegű ütközések esetén. Oldalirányú ütközésnél a futómű egészen másképp viselkedik, mint más esetekben, így az energia nagyobb része juthat a pilótára.”