Minden idők legfiatalabb F1-es pilótájaként, 17 évesen ülhet autóba a szezonnyitón Max Verstappen, akinek debütálásáról még mindig megy a vita. Verstappen mindössze egy formaautós szezon után kap F1-es lehetőséget, Felipe Massa szerint ez túl korai.

F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta? 1
F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta? 2

F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta?

F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta?

F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta? 5
F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta? 6
Fotó megosztása:
F1: Balesetmágnes lesz a tini pilóta? 7


“Lenyűgöző pilóta, fantasztikus képességekkel” – kezdte Massa. “Eddig minden sorozatban nyert, amelyben elindult, de az F1-es bemutatkozás még túl korai a számára. Nem lehet ilyen gyorsan pörgetni az eseményeket, hiszen még jogosítványa sincs.”

“Szerintem Verstappen gyors lehet, ebben nincs hiba, de a tapasztalat hiánya miatt okozhat baleseteket vagy egyéb problémákat. Remélem, azért nem történik vele ilyen.”

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint nem gond Verstappen kora, és az sem, hogy egy másik fiatal, Carlos Sainz Jr. lesz a csapattársa. “A Toro Rosso célja, hogy fiataloknak kínáljon ugródeszkát az F1-be” – fogalmazott Tost.

“Eddig ez nagyon sikeresen működött, elég Sebastian Vettelre és Daniel Ricciardóra gondolni. Max és Carlos személyében két újabb gyémánt van a Red Bull kezei között, arra számítok, hogy a teljesítményük nagyon hasonló lesz.”