A McLaren saját fejlesztésű alkatrészekkel próbálja kijavítani a Honda MGU-K rendszerének hibáját az utolsó barcelonai tesztre. Egy hibás szigetelés miatt a csapat négy napon keresztül csak korlátozott munkát tudott végezni a múlt heti teszten, még egy hasonló fiaskót pedig nem engedhet meg magának a lépéshátrányban lévő csapat.


Barcelonában átmeneti megoldást használ majd a McLaren, a véglegesen a napokban is keményen dolgozik a Honda. A múlt héten már terveztek a japánok egy új szigetelést a harmadik napra, de az ugyanúgy problémásnak bizonyult, mint az eredeti darab.

Az Autosport szerint a szigetelésprobléma nem ismeretlen a többi gyártó számára sem, kulcsproblémának számít, amely sokaknak okozott hosszú fejtörést. A lap egyik forrása szerint a probléma rendszerszintű, nincs rá gyors megoldás.

A McLaren rövid távon arra a szakértelmére próbál építeni, amelyet a KERS-gyártásban gyűjtött. Az utolsó teszten McLaren-féle szigeteléssel használják majd a Honda MGU-K egységét, reménykedve abban, hogy nem lesz újabb váratlan hiba.