Fernando Alonso vasárnap bukott a barcelonai teszt zárónapján, agyrázkódással került kórházba, és még mindig ott is van.
A McLaren azóta igyekezett tisztázni a történteket, úgy tűnik, egyszerűen egy apró vezetői hiba és az erős szél összjátéka okozta az incidenst.


Megszólalt Alonso volt renault-s főnöke, “második apja”, Flavio Briatore is, aki szintén azt mondja, semmi különös vagy furcsa nem történt vasárnap.
“Egyszerű baleset volt. A telemetriából látható, hogy igyekezett a pályán tartani az autót” – nyilatkozta a RAI rádiónak.
“Ez a pályafutása második komoly balesete, az első 2003-ban volt, amikor Sao Paulóban volt egy kemény ütközése” – utalt az esős, kaotikus Brazil Nagydíjra, amelyen a spanyol 3. lett volna, de a dobogó helyett a mentőbe került.
“A fő, hogy a vizsgálatok eredménye negatív. A balesetre nem emlékszik, de ez normális ilyen esetben. Szerintem holnap (azaz ma, kedden – a szerk.) már elhagyhatja a kórházat.”
 
Briatore is kitért az esetleges áramütésről szóló spekulációkra: 
“Nem értem ezeket a találgatásokat, sima baleset volt. Sajnos van ilyen, még egy Fernando Alonsóval is megtörténhet, a lassulási erők pedig hatalmasak. Máskor meg egy sokkal látványosabb esésnél sincs baja a pilótának.”