Fernando Alonso vasárnap a barcelonai teszten balesetet szenvedett a McLarennel, amely után helikopterrel kellett kórházba szállítani, éjszakára is benn tartották.


A csapatfőnök, Eric Boullier azt mondta, agyrázkódással vitték el a spanyolt, rutineljárásról van szó, de számos jel arra mutat, hogy nem “egyszerű tesztbalesetről” volt szó.
A pályán Alonso közelében haladó Sebastian Vettel “furcsának” bélyegezte a történteket: “Nem ment nagy sebességgel, olyan 150 km/óra lehetett, aztán egyszer csak ráfordult a falra. Furcsa.”
A helyszínen, a 3. kanyarban fotózó fényképész, Jordi Vidal a spanyol AS-nek azt mondta, Alonso sokáig nem volt magánál a becsapódás után: “Az orvosok kopogtak a sisakján, de ő nem reagált. Vagy tíz percig így ment.”
F1: Komolyabb a baj Alonsónál? 3


A kétszeres világbajnok trénere-asszisztense, Fabrizio Borra az olasz Autosprint szerint elismerte, hogy Alonso a kórházba szállítás közben zavartan viselkedett, ezért szedálni kellett. Ugyanakkor a Cadena SER rádió úgy tudja, hogy a barcelonai Katalóniai Általános Kórházba való megérkezésekor Alonso magánál volt és beszélt az orvosokkal.
A pilóta menedzsere, Luis Garcia Abad cáfolta a spekulációkat, miszerint Alonso már betegen ült autóba és rosszullét miatt ütközött, és a McLarenhez hasonlóan igyekezett kisebbíteni a baleset jelentőségét:
 “A falnak ütközés miatt került kórházba. Jól van, nyugodt, teljesen normálisan zajlott minden. 24-48 óráig tartják majd megfigyelés alatt. A fő, hogy Fernando mindvégig eszméletén volt.”
A kérdésre, hogy a spanyol részt vehet-e a csütörtökön kezdődő utolsó teszten, és hogy biztos-e a szezonnyitón való indulása, Abad így felelt: “Jól van, szerintem nem lesz gond.”
Abad hétfő délután négykor a Twitteren közölte, hogy Alonso még a kórházban van, de jól érzi magát.

Minden idők leggyorsabb Škodája jön nyáron
Részletekért kattints a képre!

F1: Komolyabb a baj Alonsónál? 4