A Mercedes hónapok óta nem tud megállapodni Lewis Hamiltonnal a szerződéshosszabbításról, ebben nagy szerepe van, hogy az angolnak jelenleg nincs menedzsere. A Mercedesnek így közvetlenül Hamiltonnal kell megvívnia az anyagi természetű csatákat, ezt viszont nem csinálhatja olyan keményen, ahogy egy közvetítővel tenné.


Úgy tűnt, hogy Jerezben felgyorsult a folyamat, Toto Wolff csapatfőnök szerint azonban éppen fordított a helyzet. “Minden sokkal bonyolultabb lett” – mondta Wolff. “Lewisnak nem mondhatjuk, hogy na ide figyelj, te… és most nem akarok csúnya szavakat használni.”

“Lewis része a csapatnak, motiváltnak kell maradnia, jól kell éreznie magát. Ezért alaposan meg kell válogatnom a szavaimat. Egyelőre nem sürget minket semmi: tudjuk, hogy mit akar, és ő is tudja, hogy a csapat mit szeretne. Végül megtaláljuk majd a közös nevezőt.”

Sokak szerint a Mercedes megpróbált már nyomást gyakorolni Hamiltonra akkor, amikor Wolff arról beszélt, hogy Fernando Alonso és Valtteri Bottas is lehetne Hamilton utódja. “Ilyen trükkökre mindig szükség van, de ebben az esetben nem manipulálásról van szó. Jó kapcsolatot akarok ápolni Lewiszal, ha ilyen játékokat kezdünk el űzni a sajtóban, az a katasztrófa biztos receptje.”