Ismét beindult a pletykagyár a Volkswagen-konszern Forma-1-be való beszállásával kapcsolatban. Pár napos hír, hogy az Audihoz igazolt korábbi Ferrari-csapatfőnök, Stefano Domenicali megvalósíthatósági tanulmányt készített az F1-es indulással kapcsolatban, amely pozitív eredményt mutatott.

F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 1
F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 2

F1: Az Audi megveszi a Red Bullt?

F1: Az Audi megveszi a Red Bullt?

F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 8
F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 9
F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 10
F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 11
F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 12
Fotó megosztása:
F1: Az Audi megveszi a Red Bullt? 13


Erre reagálva az Audi gyorsan közölte, hogy továbbra sem tervez F1-es indulást, amihez köze lehet, hogy a VW-konszern élén álló Ferdinand Piech nagyon nem jön ki Bernie Ecclestone-nal.

Német lapok azóta továbbvitték a sztorit, most már ott tartunk, hogy az Audi nem a semmiből építene csapatot, hanem a Red Bull felvásárlásával kerülne pozícióba. Ezt az tenné lehetővé, hogy a hírek szerint a Renault ismét saját csapatot indítana a Red Bull-lal a V6-os turbókorszak gyengélkedése miatt feszültté vált viszonyra reagálva. A Red Bull ezzel párhuzamosan inkább az F1 kereskedelmi jogaiba vásárolná be magát, leépítve saját csapatát.

Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonos állítólag már árat is mondott az Audinak, ezek szerint a többszörös világbajnok csapatot 300 millió euróért vihetné az Audi a 2017-es szezonra.

“Nem tudok erről semmit” – nyilatkozta Mateschitz a Speed Weeknek. “Amennyire tudom, nem tervezünk semmilyen kiárusítást.”