Egy brit bankárt, bizonyos Colin Butchert hétfőn felmentett a staines-i bíróság, miután kiderült, hogy átverés áldozataként vitt el egy Forma-1-es kormánykereket egy kiállításról. 
Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét 1
Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét 2

Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét

Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét

Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét 5
Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét 6
Fotó megosztása:
Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét 7


A 48 éves, jól szituált férfi a weybridge/brooklandsi Mercedes-Benz Worldből “lopta el” Nico Rosberg 2012-es kormánykerekének kb. 2000 font (830 ezer Ft) értékű replikáját, amit a biztonsági kamera is rögzített.
A felvételek alapján a bankár tavaly augusztus 19-én előbb nyugodtan leparkolta egyedi fekete Porschéjét a múzeum parkolójában fél 5-kor, majd a kiállítás F1-es részlegén járkált végül 16:55-kor kihúzta a tárlóból a kormánykereket és kisétált. A tárgy eltűnését másnap vették észre, természetesen értesítették a rendőrséget.
A Lloyds Bank olaj- és gázügyekért felelős igazgatójaként dolgozó Butcher otthonából a felesége jelenlétében a rendőrök el is hoztak egy kormánykereket a gyűjteményéből(!), de miután a férfi hazaért, jelezte, hogy rossz tárgyat vittek el.
Butcher a bíróságon elmondta, hogy egy nagyon rossz tréfa áldozata, ugyanis motorsportrajongóként, gyűjtőként egyszerűen csak segíteni akart. 
Jóhiszeműen lopták el Rosberg kormánykerekét 8


Vallomása szerint még tavaly augusztus elején a snettertoni versenypályán egy, a Mercedes-Benz World uniformisát viselő, Charlie Poole-ként bemutatkozó férfi azzal fordult hozzá, hogy ajánljon ügyes szakembert, aki szépen ki tudná javítani a kormánykerék hibáit.
“Megtisztelve éreztem magam. Nézőként és gyűjtőként rég a motorsport világában forgok, korábban is fordultak már hozzám. Szerettem volna segíteni a Mercedes-Benz Worldnek” –  magyarázta Butcher, hozzátéve, hogy ő maga is látta korábban, hogy a kiállítási tárgyról hiányzott pár gomb és meg volt repedve rajta a háromágú csillag logó.
A bankár azt mondta, hogy ismer ilyen javításokkal foglalkozó szakembert, át is adta a névjegyét “Poole”-nak, aki néhány nappal később felhívta és augusztus 19-ére találkozót beszélt meg vele. Amikor Butcher a megjelölt napon a Mercedes-Benz Worldben várta, újabb hívást kapott arról, hogy “Poole” késésben van, nem fog odaérni, ezért vegye és vigye csak el a kormánykereket ő maga.
A bankár ezt meg is tette, kifelé menet pedig még a recepcióstól is elköszönt.
“Jóhiszeműen vittem el. A gyűjteményembe nem is illene” – magyarázta a tárgyaláson Butcher, aki egyébként világbajnoki F1-es kormányokat gyűjt – Rosberg pedig csak a 9. volt 2012-ben. “De ha tényleg erre fájt volna a fogam, akkor valami betörőt fogadok fel, és nem álldogáltam volna 20 percig a kiállítóteremben, nem mutatkoztam volna be a portásnak is” – védekezett. 
A bíróság elfogadta Butcher védekezését, nem találták bűnösnek.