F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 1
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 2

F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India

F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India

F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 10
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 11
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 12
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 13
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 14
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 15
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 16
Fotó megosztása:
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 17


Az szinte biztos, hogy a 2015-ös Forma-1-es mezőnyben már nem lesz ott a tavaly októberben csődöt jelentett Caterham és Marussia-csapat, de egyelőre a Force India helyzete is homályos.
Úgy hírlik, a silverstone-i alakulat szintén pénzügyi gondokkal küszködik, és saját bevallásuk szerint is csak az utolsó tesztre vihetik el a 2015-ös autót.
A helyettes csapatfőnök, Bob Fernley azt állítja, a késés a fenti két kiscsapat összeomlásának “köszönhető”.
“Ahogy köztudott, nemrég a Toyota kölni szélcsatornájában kezdtünk dolgozni, azonban a Toyotának a Caterhammel is volt szerződése, és amíg nem rendezték az ügyüket a Caterhammel – nagyon helyesen -, addig mi nem kezdhettünk neki a munkának. December elején kaptunk zöld utat, azaz már az induláskor késében voltunk” – nyilatkozta a Press Association hírügynökségnek.
F1: A kiscsapatok miatt van bajban a Force India 18


“Ezen felül a beszállítókkal is voltak gondjaink, ugyanis a Marussia és a Caterham összeomlása miatt csúnyán megégették magukat, ezért előre kérték a pénzt, ami pedig likviditási problémákat okozott számunkra – ezzel együtt nem hibáztatom őket. Én is így tennék, ha nemrég pénzügyi kár ért volna. Nekünk viszont nem jött jól ez, emiatt több területen is lelassultak a dolgaink.” 
“Ideális a helyzet? Nyilván nem az. Túljutunk majd rajta? Igen. A cash-flow-n múlik az egész. Nem arról van szó, hogy nincs meg a megfelelő költségvetésünk. Általában meg is tudjuk oldani az ilyeneket a beszállítókkal, de idén nem lehetett, ez hátráltatott minket.”