Nico Rosberg 2014-ben a domináns Mercedesben ülve a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjig versenyben volt a bajnoki címért, ott viszont elvérzett, Lewis Hamilton duplázott.


A német pilóta azt mondja, a tavalyi sikerek és végső kudarc csak megerősítették, idén újult erővel vág neki a bajnoki küzdelemnek: 
“Rögtön az Abu-Dzabi Nagydíj után megkezdem a felkészülést, hogy még jobb legyek idén, ezért teszteltem ott (a szezonzáró után), hogy megtudjak ezt-azt. A tél folyamán is tanultam dolgokat, például a légzésemen lehetett még javítani az autóban. Amikor gyors kanyarokat veszünk be, a gyorsulási erők miatt általában visszatartjuk a lélegzetünket” – magyarázta a Mercedesnél hatodik idényét kezdő pilóta.
“Mindig motivált vagyok, szeretem a kihívásokat, de a tavalyi idény emlékei még egy kis pluszt adnak. Már tudom, milyen frankó érzés futamokat nyerni,tudom, hogy milyen Lewist legyőzni, szóval ezek pluszt jelentenek. Igen valószínű, hogy megint jó autónk lesz, ami szintén motivál, nagyon várom az új idényt.”