A Caterham végső összeomlása, a Marussia visszatérésének elbuktatása, a Force India vergődése, valamint a Sauber és a Lotus bizonytalan pénzügyi helyzete miatt egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Forma-1-es mezőny 16 autó alá csökken a közeljövőben.
Mivel a nagycsapatok által indított harmadik autós ötlet befulladt, majd az utánpótlás-széria GP2 felhúzott autóinak bevetése sem aratott sikert, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone újabb elképzeléssel állt elő az őt, az FIA-elnök Jean Todtot és a Mercedes, a red Bull, a Williams, a Ferrari, a McLaren és a Force India képviselőit tömörítő Stratégiai Munkacsoport múlt heti ülésén.


A német Auto Motor und Sport értesülése szerint az angol kisember most azt vetette fel, hogy az esetleges csonka mezőnyt a Red Bull tavalyelőtti, domináns RB9-es kasztnijaival, bennük átkeresztelt Renault-motorokkal kellene kiegészíteni. Az RB9-eseket az egykori Force India- és HRT-főnök Colin Kolles készítené fel németországi bázisán, míg a Renault V8-asait a Flavio Briatoréhez kötődő Mecachrome készítené, az induló csomag már 15 millió euróból kijöhetne.
Ecclestone ötlete a hírek szerint nem aratott sikert, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren sem fogadta el azt.