A Red Bull és motorszállítója, a Renault a 2014-es téli tesztidőszakban borzalmasan küszködött, az utolsó pár napig az is csoda volt, ha egy tucat kört ment az autó. A Milton Keynes-i alakulatnál az idei első, jerezi gyakorláson is voltak gondok, elsősorban az erőforrással, de a csapatfőnök, Christian Horner szerint most sokkal jobb a helyzet, mint egy évvel ezelőtt.


“Sokkal pozitívabban alakult, mint tavaly. Igen, voltak problémáink, de egyáltalán nem olyan alapvetőek, mint egy éve, amikor az autó nem ment rendesen, túlmelegedett, vagy épp egyszerűen fogta magát és kigyulladt. Most is voltak bosszantó problémák, de ez sokkal normálisabb téli teszt volt ezúttal” – hangsúlyozta a csapat oldalán megjelent interjúban.
Horner azt mondja, a Renault-erőforrás miatt sem kell aggódni, a mostani gondok gyökere egy viszonylag egyszerűen kezelhető komponens volt: “A legfőbb változást az erőforrás jelenti idén, a Renault keményen dolgozott (a fejlesztésén), azonban mindig adódhat egy-két problémás dolog.”