A múlt vasárnap kezdődött, első 2015-ös Forma-1-es teszten a Ferrari “tarolt”, a négy napból háromszor végzett az élen a vörös autó, egyszer pedig második lett a lágyabb keveréken épp csak jobb időt futó Sauber mögött.
Az olasz csapat mindkét pilótája figyelmeztetett már, hogy a mostani köridők nem számítanak sokat, a címvédő Lewis Hamilton pedig hallgat is rájuk.
“Igazából nem figyeltem rájuk annyira, inkább csak a sajt dolgomra koncentráltam. De biztos vagyok benne, hogy kevesebb üzemanyaggal mentek, mint a többiek, és úgy néz ki, hogy rövidebb, inkább kvalifikáció-szerű etapokat mentek, míg mi nem” – mondta.
F1: Hamilton nem tojt be a Ferraritól 3


A Mercedes a köridőkkel nem tűnt ki Jerezben, a körök számával viszont nagyon is, Hamilton és Nico Rosberg összesen 516-ot húzott be. Az angol azt mondja, a beállítások, a tempó tekintetében Barcelonában indul a munka náluk:
“Gondolom, hogy Barcelonában már sokkal több fejlesztésünk lesz. Az első teszt általában csak arról szól, hogy gyorsan a pályára küldjük az autót, olyankor még nincs meg minden újdonság. Később viszont elkezdünk dolgozni a beállításokon is.”