A jerezi teszteléssel nemcsak a csapatok, hanem a Pirelli számára is elkezdődött az új idény, az olaszok egyelőre elégedettek. A gumigyártó összesen 284 szett abroncsot vitt a négynapos tesztre, ebből 155-öt használtak a csapatok, probléma és kifogások nélkül.


“A változó időjárási körülmények és a nagyon érdes aszfalt ellenére semmilyen problémánk nem volt, és a pilótáktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk” – mondta Paul Hembery, a Pirelli sportfőnöke, aki messzemenő következtetéseket azért nem akar levonni az első négy napból. “A barcelonai tesztek pontosabban mutatják majd a valós képet.”

A Pirelli a tesztre készített egy speciális “téli” kemény keveréket is, a jelöletlen abroncsokat hűvös időben használták a csapatok. “A pilóták szorgalmasan használták ezeket a gumikat, amelyek előnye, hogy hideg időben is gyorsan jó teljesítményt nyújt.”

A négy nap alatt közepes keverékből fogyott a legtöbb, 83 szett, a sima keményből 29, a lágyból 21 szettet használtak el a csapatok. Az esőzések miatt az intermediate és esőgumik is szóhoz jutottak, a szuperlágy keverékkel senki nem kísérletezett.

“Az autók már most sokat javultak 2014-hez képest, Melbourne-ig további javulásra számítunk” – értékelte a köridőket Hembery.