Fernando Alonso úgy érzi, a McLaren teljesen más csapattá vált azóta, hogy 2007 végén sértődötten elhagyta az alakulatot. A wokingiaknál azóta több személyzeti változás is történt, érkezett például Eric Boullier a Lotustól, és az aerodinamikai zseninek tartott Peter Prodromou a Red Bulltól.


“Megváltozott a csapat, nyitottabbá vált” – vélekedett Alonso. “Én is megváltoztam. 25 éves voltam, amikor először csatlakoztam a McLarenhez, azóta sok minden történt. Ez a tökéletes pillanat arra, hogy újra belekezdjünk valami közösbe, azonosak a céljaink. Különösen Eric érkezésével vált a csapat sokkal nyitottabbá, hogy úgy mondjam, nemzetközivé.”

“Több csapatból is érkeztek emberek, ami jót tesz a mentalitásnak. Az autó formaterve is más, mint az elmúlt években, köszönhetően Peter érkezésének. A 22 év után visszatérő Honda is hisz a projektben, mindenki nagyon izgatott. Ami azt illeti, fantasztikus elhivatottságot tapasztalok mindenki részéről, és ez remek érzés.”

“A Hondában nagy potenciált látok. Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatom velük, az első naptól láttam, hogy mennyire odavannak a versenyzésért általában, ezért élnek, az egész gondolkozásukat ennek rendelik alá. Ennek alapjai a japán kultúrában gyökereznek, amelynek nagy rajongója vagyok.”

“Tudom, hogy előbb-utóbb elérjük azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé. A Honda részéről nagyon azt érzem, hogy amit meg akarnak valósítani, azt is meg is csinálják, bármi áron.”