Hétfőn, a jerezi teszt második napján a címvédő Lewis Hamilton is beült a Mercedes 2015-ös autójába. Az angol pilóta a 4. idővel, 91 körrel zárt, lehetett volna több is, de délután vízszivárgás miatt a garázsban szerelgették a W06-ost. Hamilton összességében elégedett volt:


“Nagyjából ugyanolyannak tűnik, de mintha nagyobb lenne a leszorítóerő, szóval azt hiszem, előrébb léptünk. Hogy mennyit? Azt nem tudom. Nem próbálkoztam gyors körökkel. De nagyon jó, hogy ennyit mentünk két nap alatt, megbízható az autó. Persze ezen is dolgozunk tovább, hiszen ez az alap, még lehet rajta javítani. Ami a szivárgást illeti, nem tudok sokat mondani róla, a csapat este dolgozik rajta, holnapra rendben lesz az autó” – mondta a nap végén a címvédő.”
“Elégedett vagyok a kezdéssel, sok kört mentem, ráéreztem az autóra, gyorsan elkaptam a ritmust, összességében jó volt.”
Hamilton elismerte, hogy a W06-os azért még messze nem tökéletes, de ez nem gond.
Hamilton: Ennél csak jobb lesz a Mercedes 3


“Ugyanez volt tavaly is. A teszt első napján egyetlen kanyar sem tűnik még tökéletesnek. Az autó ilyenkor van a legrosszabb formájában, a balansz még nem volt a helyén, mert nem foglalkoztunk még a beállításokkal, szóval ez mg javul. De már így is sok a pozitívum, és persze sok kilométert gyűjtöttünk, és folytatjuk holnap is.”
A Mercedes a teljesítmény tekintetében megfoghatatlan volt tavaly, de a megbízhatóság terén azért jó néhányszor felsült, Hamilton hangsúlyozza, hogy idén erre koncentrálnak leginkább.
“Mindenre figyelünk, de a megbízhatóság nagyon sokat számítana, tavaly ezen a téren nem voltunk elég jók. Nagyjából 80 %-ot hoztunk, de 90, 95 %-ot szeretnénk, szóval dolgozunk ezen, na persze gyorsulni is akarunk emellett.”