Bernie Ecclestone sem nagyon bízik benne, hogy az idén lesz Forma-1-es Német Nagydíj, majdnem biztos a futam törlése. Az idén a Nürburgring lenne a rendező, de a tulajdonos körüli bizonytalanságok miatt Ecclestone nem is tárgyal a pályával, Hockenheim pedig nem akar beugrani, mert veszteséges számára a rendezés.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Majdnem biztos a Német Nagydíj bukása

F1: Majdnem biztos a Német Nagydíj bukása

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Ecclestone a Rhein Zeitung című lapban már le is mondott a versenyről. “Ugyanolyan szomorú vagyok, mint a rajongók, de ki kell mondanunk, hogy az idén nem lesz F1-es futam Németországban” – nyilatkozta Ecclestone.

Az üzletember később finomított a szavain, a Reutersnek már azt mondta, hogy “próbálják megmenteni a versenyt, de nem áll jól az ügy.”

“Jelenleg egyik pályával sincs szerződésünk. Próbálunk összehozni valamit, segíteni nekik, persze a lehetőseinkhez mérten. Isten tudja, miért, de Németországban nem túl lelkes a közönség, pedig van egy világbajnok csapatuk (Mercedes), és Sebastian Vettel személyében egy négyszeres bajnok versenyzőjük.”

“Mégsem tudnak elég jegyet eladni, hogy nyereséges legyen az üzlet, az egész ügy kereskedelmi jellegű. Próbálunk kitalálni valamit, talán hétvégére már többet tudunk majd. Ha lesz is verseny, valószínűleg Hockenheimben tartjuk.”