Félelmetesen kezdte a téli tesztszezont a Mercedes és Nico Rosberg, a német pilóta a jerezi tesztelés első napján 157 kört meg. Rosberg több mint kétszer annyi kilométert teljesített, mint a második legszorgalmasabb pilóta, sőt előszezoni teszten soha, senki nem teljesített még ennyi kört. Noha Rosberg az időlistán csak a harmadik helyen zárt, ennek nincs sok jelentősége.


Rosberg nem akart válaszolni arra a kérdésre, hogy a Mercedes egy lépéssel a többiek előtt jár-e. “Csak egy jó rajtot tűztünk ki célul magunk elé, nem akarjunk magunkat a többiekhez hasonlítgatni. Ez még nem is lehetséges” – mondta Rosberg. “Csak azt tudjuk megítélni, hogy mit akartunk elérni az első napon, és ezt teljesítettük. Megvoltak a körök, amiket terveztünk, a kerékcserék, szóval ez egy jó rajt volt.”

Rosberg szerint az is korai, hogy az autót az elődjéhez lehessen hasonlítgatni. “Csak azt tudom mondani, hogy jó érzéseim vannak. Nincs ennek különösebb oka, számokkal vagy bármi mással sem tudnám alátámasztani, egyszerűen csak jó érzéseim vannak. Nagyobb problémák nélkül csináltuk végig a napot, az autó egyensúlya is többé-kevésbé megfelelő.”

“Természetesen nem tökéletes, és dolgoznunk kell rajta, de már vasárnap este elkezdtük az optimalizálást. Remélhetőleg hétfőre, aztán az én második napomra még jobb lesz.”

“Arra számítunk, hogy a riválisaink csökkentik a hátrányukat az idén, szóval szorosan rajtuk tartjuk a szemünket. Reméljük, hogy eleget dolgoztunk és eleget léptünk előre ahhoz, hogy előttük maradjunk.”