Daniel Ricciardo úgy érzi, jól sikerült az első nap a zebracsíkos Red Bull RB11-essel, az autó előrelépés a tavalyi géphez képest. Noha a csapatnak volt néhány megbízhatósági gondja, főleg a Renault-motor és az akkumulátor rendetlenkedett, Ricciardo a negyedik helyet így is megszerezte. Mig Nico Rosberg a Mercedesszel 157, Ricciardo “csak” 35 kört ment.


“Jónak tűnik a dolog, egész jól bekezdtünk délelőtt, és összejött néhány kör” – mondta Ricciardo. “Nem mentünk rettentő sokat, de jóval többet, mint tavaly. A srácok az éjjel végeztek az autóval, minden úgy viselkedett, ahogy kell.”

“Első napnak jó volt ez, innen csak fejlődni fogunk. Az első benyomások jók, egyelőre minden nagyon ígéretes. Volt néhány pozitív jel, és persze a vezethetőségen még dolgoznunk kell, alapvetően nincs okunk szomorkodásra. Még túl korai lenne megmondani, hogy nagy lépést tettünk-e előre, de szerintem igen.”

Ricciardo szerint is lenyűgöző a Mercedes első napi teljesítménye. “Az, hogy jók, nem meglepetés, már tavaly is lenyűgöző csomagjuk volt. De ez pokolian sok kör az első napra, az tuti!”