A Ferrari pénteken délben bemutatta 2015-ös Forma-1-es autóját, az SF15-T-t. A 2014-ben egyetlen futamgyőzelmet sem szerző maranellói alakulat jelentős átszervezés után, Fernando Alonso helyett Sebastian Vettellel vág neki az új idénynek, amely hangsúlyozottan az építkezéssel telik majd. A négyszeres világbajnok német is erről beszélt a leleplezés kapcsán.


“Nagy változások zajlottak, új emberek új posztokon – köztük én is -, ilyenkor pedig mindig eltart egy darabig, míg minden összeáll és érzékelhető lesz a fejlődés. Bízom benne, hogy a jó irányba tartunk, de hiba lenne azonnal sokat várni tőlünk.”
“Ne feledjük, hogy a 2014-es idény van mögöttünk, amelyben egy csapat dominált, tehát nehéz lenne rögtön az élre ugrani. Számunkra a legfontosabb most az, hogy együtt dolgozva elkezdjük a fejlődést és az idény során lassan-lassan felzárkózzunk” – magyarázta Vettel, aki vasárnap Jerezben elsőként vezeti majd az SF15-T-t.
A kérdésre, hogy azért szeretne-e egy Ferrari-győzelmet idén, így felet a német:
“Nyilván örülnék, még több győzelemnek meg még jobban örülnék. De ahogy mondtam, reálisan kell hozzáállni. Úgy gondolom, hogy a legfőbb most az, hogy a téli tesztelésen gyorsan felvegyük a ritmust és meginduljon a javulás. Ha az idei év is olyan lesz, mint a tavaly (azaz a Mercedes dominál – a szerk.), akkor nagyon nehéz lesz győzelmekért küzdeni, de akkor is ez a cél. Ezért vagyunk itt, nem a második helyért.”
A Ferrarihoz tavaly visszatért, de pocsék idényt teljesítő Kimi Räikkönen is óvatosan beszélt:
“Természetesen a lehető legerősebbek szeretnénk lenni, de korai lenne még arról beszélni, hogy hol is leszünk. Ha 100 százalékot beleadunk, egy emberként dolgozunk, és folytatjuk a télen megkezdett építkezést, akkor ez jó kiindulás, és az eredmények is jönni fognak.”


“Részemről nem lenne értelme most célokat kitűzni, legyünk ott az első teszten, aztán majd haladnak a dolgok. Érdekes lesz Sebastiannal dolgozni, de meggyőződésem, hogy megértjük egymást. A cél, hogy mindent beleadjunk a Ferrari kedvéért, együtt vigyük előre a csapatot, és persze egymás ellen is küzdünk majd, de jó értelemben.”
A friss apa Räikkönen hozzátette, hogy ő és a csapat is tanult a tavalyi küszködésből, idén nem vár olyan nehézségeket.
“Néha van olyan idény, amikor minden nehezen megy. De sok dolgot megértettünk, remélhetőleg idén sikerül fordítani, erősebb lesz a csapat, és lépésről lépésre oda kerülünk, ahol lennünk kellene.”