A Ferrari egyik korábbi mérnöke szerint Fernando Alonsónak is szerepe van abban, hogy az elmúlt években rosszul szerepelt a csapat. Mauro Forghieri – aki a Ferrari egyik kulcsembere volt a hatvanas és nyolcvanas évek között – úgy látja, Alonso nem okolhatja kizárólag a csapatot az elmaradt vb-címek miatt.


“Ha három-négy szezonon keresztül egy autónak ugyanazok a problémái, akkor nem jó irányba fejleszt a csapat. És ez a pilóták hibája is” – vélekedett Forghieri. “Alonso nagyszerű versenyző, de tesztpilótának nem túlságosan jó.”

“Minden évben azt mondta, hogy az autó tökéletes, aztán néhány hónap után elkezdett panaszkodni. Egy igazi bajnok képes irányítani a csapatot is. A Ferrari legnagyobb problémája az volt az elmúlt néhány szezonban, hogy nem volt egy újabb Schumachere.”

Sebastian Vettel személyében talán megtalálta az ideális pótlást a Ferrari, de a közös hangot még a négyszeres bajnoknak is meg kell találnia a csapattal. Vettel csapattársa jó barátja, Kimi Räikkönen lesz az idei szezonban, aki tavaly nem nyújtott emlékezetes teljesítményt, ennek ellenére elképzelhető, hogy az idei szezon után is marad a csapatnál.

“Az a legfontosabb, hogy élvezze a vezetést” – fogalmazott Steve Robertson, a finn menedzsere. “Ha jól teljesít, és úgy érzi, hogy minden a jó irányba, nagyon is elképzelhető, hogy hosszabb távon is a Ferrarinál marad.”


A Ferrari délben leplezi le 2015-ös autóját, az SF15-T-t.