Bár a Force India az elsők között, már a múlt héten megmutatta a 2015-ös autóját, pontosabban annak festését és orrát a 2014-es járgányon, a silverstone-i csapat már akkor jelezte, hogy az első teszten csak a tavaly modell új alkatrészekkel ellátott verziójával vesznek majd részt.
Mostanra újragondolták a kérdést, szerdán bejelentették a Twitteren, hogy a csapat teljes egészében kihagyja a vasárnap Jerezben kezdődő gyakorlást, és csak a második, február 19-én induló barcelonai tesztre mennek el. Addig a fejlesztésre koncentrálnak.
Szintén a teszthez kapcsolódó hír, hogy a korábbi információkkal szemben a Mercedes AMG és a Williams mellett a Lotus is a Mercedes motor 2015-ös változatával lép pályára. Az Auto Motor und Sport tudósítója kedden twittelte a fentieket, de szerdára helyesbített és bocsánatot kért a félretájékoztatásért.
A Lotus maga is cáfolta az állítást a közösségi üzenőfelületen: “A híresztelésekkel ellentétben a Mercedes-erőforrás legújabb változatát használjuk, és nem valami régi cuccot a raktárból.”