A Forma-1 néhány napon belül felébred “tetszhalálából”, hiszen vasárnap a spanyolországi Jerezben megkezdődik az első 2015-ös téli teszt. A tavalyi sikertelen címvédés után a Mercedeshez közelebb férkőzni kívánó Red Bullnál gőzerővel dolgoznak, méghozzá szó szerint az utolsó pillanatig. 


“Nem, még nincs kész az autó, a csapat teljes erőbedobással dolgozik az építésen” – mondta a csapatfőnök Christian Horner az Autosportnak. “Talán az elmúlt tíz év legszorosabb gyártási programja az idei, de hihetetlen, hogy mire volt képes a gyár – azonban bőven van még dolgunk vasárnapig.”
A főnök hozzátette, hogy a szélcsatornás adatok biztatóak, és a tavalyinál sokkal simábban indulhat majd a tesztidőszak.
“A tavalyi első tesztnél talán már nem is lehetne rosszabb. Azt hiszem, a négy nap alatt négy kört hoztunk össze, mert az autó vagy leállt vagy kigyulladt. Az idei telünk sokkal pozitívabb. Tudjuk, mi a mérce, mit kell elérnünk. A csapat folyamatosan fejlődik, nagyszerű munkát végzett eddig. Minden szépen összeállt – a tervezésnél tartottunk minden határidőt, és az autó is az eddigi legrövidebb idő alatt megépül majd.”


A Red Bull 2014-ben a siralmas tesztidőszak és a Mercedesénél jóval gyengébb Renault-motor ellenére három futamot nyert, mindhármat a Toro Rossótól előléptetett Daniel Ricciardóval. Az ausztrál ifjonc idén már a csapat vezető pilótája lesz, hiszen Sebastian Vettel a Ferrarihoz igazolt – az ő helyére a Toro Rossónál tavaly bemutatkozott orosz tehetség Danyiil Kvjat ül.