A tavaly második világbajnoki címét is megszerző Lewis Hamilton mercedeses szerződése 2015 végéig él, azonban érdemi lépés még nem történt a hosszabbítást illetően, pedig már tavaly nyáron elkezdték a tárgyalásokat.


A csapatfőnök, Toto Wolff nemrég bedobta, hogy ha nem sikerülne megegyezniük az angollal, akkor Fernando Alonsót, esetleg Valtteri Bottast próbálnák megszerezni – a német Sport Bild pedig úgy tudja, az idénre a McLarenhez visszatért spanyol szerződése engedné is a kiugrást.
Wolff a lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Alonso megszerzése egyelőre nem komoly téma: “Erről nem tudok nyilatkozni (értsd: Alonso szerződéséről). “Csak annyit mondhatok, hogy mindig jó felkészülni minden eshetőségre, mindig fontos, hogy legyenek alternatívák. Azonban ezek csak alternatívák, nem prioritások.”
A prioritás természetesen Hamilton megtartása, a Mercedesnél minden bizonnyal inkább csak azért emlegetik Alonsót, hogy az angol szerződésének újratárgyalásánál a csapat számára kedvezőbb feltételeket tudjanak kialkudni. 


“Csak azért nem egyeztünk meg eddig, mert le sem ültünk tárgyalni. A tavalyi szezon vége felé már nem akartuk megzavarni Lewis koncentrációját. De most már visszatért a téli pihenőről, hamarosan össze is ülünk majd” – magyarázta Wolff. 
“Kijelenthetem, hogy minkét oldalról szeretnénk a hosszabbítást. Szerintünk Lewis és Nico a legjobb versenyzői párosítás, ezért semmi okunk változtatni. Lewis jól érzi magát a csapatnál. Tőlünk a legjobb autót kapja, ez pedig a közös jövő mellett szól.”