Nico Rosbergnek nincs kétsége afelől, hogy az idei szezon ismét a Mercedesről fog szólni, a riválisok legfeljebb alkalomszerűen tudják majd meglepni a csapatot. A V6-os turbómotorok első évében a Mercedes hihetetlenül könnyedén nyerte az évet, csak Lewis Hamilton és Nico Rosberg belső rivalizálása jelentett némi izgalmat.


“Anélkül is szentül hiszem, hogy ez az év is rólunk fog szólni, hogy beleültem volna az új autóba. Nagyon optimista vagyok, ismét Lewis és köztem dől majd el a bajnoki cím” – nyilatkozta Rosberg, aki szerint a Ferrarira és a McLaren-Hondára “most egy év építkezés” vár.

“Úgy gondolom, hogy a Williams és a Red Bull lesznek a legkeményebb ellenfeleink. Nem akarok arrogáns lenni, mert tény, hogy a Ferrari az Ferrari, és soha nem szabad őket leírni, de Sebastian többször látja majd az autóm hátulját, mint ahányszor nem.”

“Sebastiannak először meg kell találnia az összhangot a mérnökökkel és szerelőkkel. Onnan, ahol a Ferrari tavaly állt, nem lehet azonnal a legjobb csapattá válni. Nekünk öt évig tartott.”