A Lotus F1 hétfő délután előzetes bejelentés nélkül leleplezte 2015-ös Forma-1-es modelljét, az E23 Hybridet. A csapat egyelőre csak számítógépes grafikákat adott ki, az igazit minden bizonnyal csak a teszteken látjuk majd először.
“Az E23 Hybrid egy új korszakot nyit a Lotus F1 Team számára” – mondta a csapat vezérigazgatója, Matthew Carter. “Nemcsak abban, hogy Mercedes-motorra váltunk, hanem mert a szorgos téli munka is gyümölcsöt hoz vele. A tervezési, az aerodinamikai és a szimulációs részlegünknél is végbement fejlesztések óriási előrelépést hoztak az autó fejlesztésében is.”  
“A csapatnál bízunk benne, hogy az új autó és a megerősített versenystáb együttesen nagy előrelépést hoz majd, nagyon optimistán vágunk neki az új idénynek. Itt az ideje magunk mögött hagyni a kiábrándító tavalyi szezont, és eredményekre váltani az elmúlt 12 hónap kemény munkáját – készen állunk arra, hogy visszatérjünk a Forma-1-ben minket megillető helyre!”
A 2012-13-as győzelmek és sorozatos dobogók után tavaly siralmas, három pontszerzést hozó év után a Lotus búcsút intett két évtizedes motorpartnerének, a Renault-nak, hogy a Williamshez hasonlóan a Mercedesszel támadjon fel.
Az autót idén is Romain Grosjean és Pastor Maldonado vezeti majd.