Több más csapathoz hasonlóan a Sauber is lecserélheti festését az új idényre, a fehér-szürke fényezés helyett kék-sárga lehet az új autó. A magyarázat egyszerű: a Sauber az idei szezonban két fizetős pilótával indul, a brazil Felipe Nasr pedig különösen sok pénzt hoz szponzora, a Banco do Brasil révén. A bank színei éppen a kék és a sárga.


Tavaly a 22 éves pilóta harmadik lett a GP2-ben, carlinos autója hasonlóan kék-sárga volt, mint amilyen most várhatóan a Sauber lesz. A fizetős pilótákra, de főleg a pénzükre nagy szüksége volt egyébként a csapatnak, a télen állítólag a C34-es fejlesztését is le kellett állítani egy időre pénzhiány miatt.

Nasr csapattársa a Caterhamtől érkező Marcus Ericsson lesz, és ugyan a svéd is sok pénzt hoz, a kifizetések korábbi megcsúszása miatt a csapat csak szombaton kapja meg a 2015-ös motorokat a Ferraritól, ami azt is eredményezheti, hogy a Sauber nem tud részt venni a jerezi teszten.

A Saubernek még tervezett dátuma sincs a C34-es bemutatására, a csapat azonban “dolgozik azon, hogy az autó elkészüljön a hétvégén kezdődő első tesztre.”