A korábbi Forma-1-es pilóta, az 1989-es tesztbalesete óta tolószékben ülő Philippe Streiff nyilatkozata miatt perrel fenyegetőzik a Nemzetközi Automobil Szövetség. Streiff újabban sokat szerepel a médiában, jól értesültnek tartja magát Michael Schumacher állapotáról is, “értesüléseit” azonban a család rendszeresen cáfolja.


Streiff nemrég Jules Bianchi tavalyi szuzukai balesetéről mondta el a véleményét, szerinte az FIA kamuvizsgálatot rendelt el az ügy tisztázására. “Szégyellje magát Jean Todt, aki ezt az egészet kitalálta. Az úgynevezett vizsgálatot tíz barátja készítette, Gerard Saillant professzorral együtt, az egésznek azonban csak az volt a célja, hogy elmismásolja az FIA hibáit” – mondta Streiff.

Az FIA nem hagyta szó nélkül a nyilatkozatot, Todt és a szervezet főorvosának számító Saillant perrel fenyegette meg az expilótát. Todtot különösen érzékenyen érintette a nyilatkozat, mert egyébként a Bianchi család közeli barátjának számít.

“Az FIA, Jean Todt és Gerard Saillant kategorikusan kijelentik, hogy Streiff szavai teljesen alaptalanok” – írta közleményében az FIA. “Az FIA elleni szándékos támadás miatt ügyvédeinkhez fordultunk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a rágalmazás ne maradjon szankció nélkül.”