Noha az erőviszonyok alapján 2015-től sincs sok félnivalója, Niki Lauda szerint a Mercedes kicsit aggódik az új szezon miatt. “Brackleyben mindenki tiszta stressz” – jelentette ki Lauda. “Egy csomó dolog miatt lehet aggódni, engem zavar például, hogy az előző évvel ellentétben az idén nem tesztelünk a forró Bahreinben.”


“Spanyolországban a hőmérséklet még túl alacsony februárban, mégis innen megyünk majd a melbourne-i hőségbe. Nem nagyon értem ezt a menetrendet.”

Laudának van véleménye az FIA által engedélyezett motorfejlesztésről és a Honda korlátozottabb lehetőségeiről is. “A frissen belépő Honda ugyanolyan feltételeket akar, amilyeneket a többiek kapnak. A sportszerűség szempontjából ezt meg tudom érteni.”

Noha a Mercedes megérti a Hondát, azért kész kiszúrni a japánokkal: a hírek szerint a csapat csak azért veti be az új motorját rögtön a szezon első futamán, hogy így kevesebb fejlesztési zseton jusson a Hondának.

Lauda szerint a Mercedesnek a Red Bullra nagyon kell figyelnie. “A Red Bull ott lesz a tűz közelében, a kérdés, hogy milyen messzire jutnak. A Ferrariról egyelőre túl kevés az információ, a McLaren-Hondára valószínűleg nehéz év vár.”

“A Mercedes AMG természetesen kiváló helyzetben van, de mindenen javítani akarunk, ahogy a többiek is.”