Niki Lauda szerint a Forma-1 jelenleg nem méltó a hírnevéhez, sokkal erősebb, jóval nehezebben kezelhető autókra lenne szükség. Lauda szerint a mai autók könnyű vezethetőségét igazolja, hogy tavaly Kevin Magnussen újoncként rögtön dobogóra állhatott Ausztráliában, holott a szezon folytatásában nem feltétlenül igazolta, hogy kimagasló tehetség lenne.


“Korábban a fiatalok a teljesítménytől és a leszorítóerőtől majdnem a gatyájukba csináltak, és pontosan tudták, mi történhet velük, ha 300-nál elszállnak. Ma olyan könnyedén elboldogulnak az autókkal, mintha az utcán kocsikáznának” – mondta Lauda.

“Azt szeretném, ha legkésőbb 2017-ben futurisztikussá válnának az autók, 1200 lóerős teljesítménnyel, szélesebb gumikkal és a pilótákat nagyobb erőkifejtésre kényszerítő aerodinamikával. Jó lenne, ha a versenyzőknek újra harcolniuk kellene az autókkal. Az F1 szempontjából ez valósággal életbevágó.”

“Ha a jövőben is jogosítvány nélküli tinédzserek kerülnek a Forma-1-be, azzal azt kockáztatjuk, hogy a szurkolók még kevésbé lesznek kíváncsiak ránk” – célzott Lauda Max Verstappenre is.