A hivatalos bemutatóra ugyan még várni kell, de a Williams 2015-ös autója egy kiszivárogtatott képen máris látható. A csapat az F1 Racing című magazin csütörtökön megjelenő legfrissebb számának címlapjára rakatta az autót, a címlapot pedig a testvérlap Autosport szépen lehozta a honlapján kedden késő este.

A Williams megtartotta a tavalyi színvilágát, az pedig a nem éppen ideális szög ellenére is egyértelmű, hogy az FW37-es orra a tavalyinál jóval rövidebb lett. Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség szeretett volna a tavalyinál sokkal esztétikusabb autókat látni a mezőnyben, és ezért változtatott az orrkúpokra vonatkozó szabályokon, a Williams nem tűnik igazán szépnek, porszívóorrú, mint néhány tavalyi autó.

F1: Itt az első 2015-ös autó 1
A technikai igazgató Pat Symonds sokat vár az új autótól, de nem tudja, megismételhető-e a tavalyi konstruktőri harmadik hely. “A versenyképesség relatív dolog, nemcsak attól függ, mi mit teszünk, hanem a riválisok munkájától is” – mondta Symonds.

A képre kattintva galéria nyílik!

“Valószínűleg szerencsések voltunk tavaly, hogy néhány riválisunknak problémái voltak, de ez semmit nem von le az érdemeinkből. Most már a nagyfiúk ellen harcolunk, akik kétszer annyit költenek mint mi, így az előrelépés nagyon-nagyon nehéz lesz.”