A Force India ugyan elsőként mutatja be új autójának festését a nagyközönségnek szerdán Mexikóvárosban, magával az autóval nem áll jól a csapat. Az Auto, Motor und Sport szerint a VJM08-as nem készül el az első, február elsején kezdődő jerezi tesztre, a lap szerint “stratégiai okok” állnak a döntés hátterében.


“A csapat szélcsatornát cserélt, a saját, Brackleyben található létesítményéből a Toyota kölni szélcsatornájába költözött” – írta a lap. “Kölnben a mérnökök találtak néhány korábbi aerodinamikai problémát, ezek kijavítása pedig eltart egy ideig.”

Az Auto, Motor und Sport úgy tudja, hogy a Force India a második, barcelonai tesztre utoléri magát, ott már beveti az új autót, Jerezben pedig a 2014-es autóval próbál ki néhány új fejlesztést. A csapat kedd délután az Autosportnak megerősítette, hogy Jerezben valóban a tavalyi autóval megy, az újat csak február 19-én veti be.

“Tavaly az új motor miatt muszáj volt rögtön az új kasztnival tesztelni, hogy gyűjtsük a kilométereket, ez az idén nem annyira fontos” – mentegette a helyzetet Andy Green technikai igazgató.