A Red Bulltól 2015-re a Ferrarihoz szerződött Sebastian Vettel csütörtökön lekáderezte a teljes maranellói csapatot – méghozzá a főnök utasítására.


Sebastian Vettel 2015-ben az őt szupersztárrá emelő Red Bull helyett már a Ferrarinál, Fernando Alonso helyén versenyez majd, de úgy tűnik, Maranellóban nem akarják elkapatni a négyszeres bajnok németet.

A csapat hivatalos oldalán megjelent rövidhír szerint Vettel “a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene kívánságára” csütörtökön a központban járt.

“A látogatás célja az volt, hogy a négyszeres világbajnok megismerkedjen az összes részleggel, és közelebbi ismeretségbe kerüljön a munkatársaival” – írták az érdekesen fogalmazott tudósításban.  

Vettel idén a 2014-ben a Ferrarihoz visszatért, de siralmas szezont produkáló Kimi Räikkönen mellett versenyez majd, azonban egyikük sem számíthat nagy sikerekre. Az olasz alakulat az októberben érkezett új elnök, Sergio Marchionne saját bevallása szerint is “késésben van” az új autóval, a múlt rossz döntései miatt pedig “nehéz év” vár rájuk, csak az idény utolsó versenyeire várnak fellendülést.