A 2015-ös versenynaptárban a bevett rotáció alapján a Nürburgring szerepel a Német Nagydíj helyszíneként, de csütörtökön az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone kijelentette, hogy a bizonytalan tulajdonosi hátterű és jövőjű pálya helyett idén is Hockenheimben lesz a verseny.


A Nürburgringnél kevésbé, de azért szintén pénzügyi gondokkal küszködő pálya részéről nem állítják ezt ugyanilyen biztosan.

“2015-re nincs szerződésünk” – mondta Hockenheim szóvivője a GPUpdate.net megkeresésére. “Nyitottak vagyunk a további megbeszélésekre, de egyelőre semmi sem biztos.”

“2016-ra és 2018-ra megvan a szerződésünk, de azt kijelenteni, hogy idén is mi rendezzük a Német Nagydíjat, puszta spekuláció” – tette hozzá.

A helyzet pikantériája, hogy 2015 2011-hez hasonlóan 20 futamos idény lenne – sőt, 21 lett volna, ha Koreával nem csak trükköznek -, de lehet, hogy ez valamiért túl nagy falat. Négy évvel ezelőtt a belpolitikai instabilitás, a puskaporos helyzet miatt le kellett fújni a Bahreini Nagydíjat, ha pedig most nem sikerül megegyezni Hockenheimmel, akkor Németország kidőlése után megint “csak” 19 forduló marad a bajnokságban.