A pár éve csődbe ment, de 2014 nyarán új tulajdonosok kezébe került Nürburgring főnökei tavaly még azt hangoztatták, hogy véglegesen hosszú távra elvinnék az évek óta a Hockenheimmel rotációban rendezett Német Nagydíjat, de mégsem így alakult. A vásárlók azóta sem fizették ki az összeget, a pálya helyzete bizonytalan.


Ugyan a 2015-ös versenynaptárban a Nürburgring szerepel házigazdaként, a héten kiderült, hogy a pályának még most sincs Forma-1-es szerződése, csütörtökön pedig maga az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone jelentette be, hogy 2014 után idén is Hockenheimbe viszi a Német Nagydíjat.
“Hockenheimben lesz a verseny, épp ezt intézzük velük. Nem lehet a Nürburgringen, ott nincs senki” – utalt a rendezetlen tulajdonosi háttérre a Reutersnek nyilatkozva.
“A szerződésünk megvan Hockenheimmel, csak módosítani kell az évekre vonatkozó részt. A Nürburgringgel váltogatták egymást, ezt i kell vennünk a szövegből. Feltéve, hogy minden simán megy a szerződéssel – és erre számítunk -, akkor minden rendben lesz.”


Ecclestone hozzátette, hogy a Nürburgringgel nem tárgyalt a váltásról:
“Szerettük volna megvenni a Nürburgringet, de valaki pár dollárral többet ajánlott, és elvitte. Aztán viszont nem tudtak fizetni, úgyhogy újra piacra került. Én mondtam, hogy érdekelne a dolog, de találtak valaki mást. Szóval nem tudom, hogy mi folyik ott.”