A Sauber tavaly az 1993 óta tartó Forma-1-es története legrosszabb idényét teljesítette, egyetlen pontot sem szereztek. A svájci alakulat idén mindenképpen jobban akar szerepelni, a Caterhamtől hozzájuk szerződött Marcus Ericsson szerint pedig ennek megfelelő a hozzáállás a központban.


“A mellettem dolgozó emberek mind sikerre éhesek. Kiábrándító évük volt tavaly, ez nem kérdés, de mindenki 100 százalékon pörög, hogy sikerüljön a feltámadás, és hogy megmutathassák, képesek jó munkát végezni. A gyárban hatalmas a lelkesedés, ami jó érzés” – mondta a svéd.
 
Ericsson a szezonzáró utáni abu-dzabi teszten már két napot vezetett a csapatnál, bízik benne, hogy ez előnyére válik majd: “Bármikor, amikor az ember új autóba ül, felfedezi, hogy mi tetszik, és mik azok, amiket esetleg más irányba kellene vinni, mikre kellene odafigyelni, ilyenek. Nekem is lehetőségem adódott, hogy visszajelzést adjak arról, hogy mi tetszik és mi nem, szóval ez nagyon jó.”
Ericsson mellett a Sauber egy másik új pilótát, a tavaly a Williams tesztelőjeként dolgozó brazil Felipe Nasrt indít 2015-ben, sőt, a tartalékost is lecserélték, Giedo van der Garde helyére a Ferrari-nevelésű Raffaele Marciello került.