Katarban komolyan gondolják a Forma-1-es futamrendezést, az illetékesek új utcai pályát húznának fel. Noha korábban arról volt szó, hogy a versenyt a MotoGP-nek 2004 óta otthont adó losaili pályán rendeznék, a katariak inkább a jelenleg is épülő városban, Lusailban alakítanának ki utcai pályát. Ugyanez, a dohai városközponttól nagyjából 25 kilométerre épülő város ad majd egyébként otthont a focivébé döntőjének is 2022-ben.


A kormányzat minden szükséges forrást biztosít a városnak, a nagy igyekezet ellenére elképzelhető azonban, hogy a tervezett 2016 helyett végül csak 2017-ben sikerül megrendezni az első futamot. Nehezíti a katari terveket, hogy Bahrein nem örül a versenynek, és bizonyos értelemben vétójoga is van.

A bahreini pálya vezérigazgatója szerint tévedés ugyan, hogy bármilyen szerződéses lehetőségük lenne a katari verseny megakadályozására, de azt megerősítette, hogy Ecclestone valószínűleg nem bólint rá Katarra Bahrein támogatása nélkül. A bahreiniek márpedig úgy érzik, hogy a Közel-Kelet egyelőre még nem áll készen arra, hogy még egy versenyt elbírjon, bár ez a kijelentés valószínűleg csak a katari-bahreini politikai ellentét egyik eleme.