Lewis Hamilton a tavalyi szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon megszerezte pályafutása második Forma-1-es bajnoki címét. A 2008 után a Mercedesszel duplázni tudó angol számára azonban cseppet sem jött könnyen a siker, meghibásodások, balszerencsés epizódok, valamint az erős csapattárs tették göröngyössé az utat.
Hamilton édesapja, Anthony szerint fia nagy formában van, ha 2015-ben jobban, szerencsésebben alakulnak a dolgai, akkor akár nyárra lezárhatja a címvédést, behúzhatja harmadik bajnokságot.


“Sosem lehet tudni, de azt hiszem, ha visszatekintünk a tavalyi évre, arra, hogy mik történtek Lewisszal, akkor láthatjuk, hogy ha minden simán ment volna, már az idény közepére megnyerte volna a bajnokságot. Úgy gondolom, hogy erre idén is esély van: ha jól kezdi az évet, az autó elég jó, akkor Lewis újra bajnok lehet” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.
Másokhoz hasonlóan persze Hamilton papa sem írja le Rosberget, sőt, ő is osztja azt a véleményt, hogy a német versenyző 2015-ben erősebben tér vissza.
“150 %-ra számítok idén Nicótól. Szerintem más hozzáállással tér majd vissza, másképp tekint Lewisra és arra, hogyan kellene legyőznie. Azt hiszem, Nico visszaásott az alapokig, mindent újragondolt – senki sem legyőzhetetlen, csak meg kell találni a módját.”
2014-ben a címért harcban álló két Mercedes-pilóta viszonya finoman szólva is feszültté vált, enyhülés pedig csak a finálé után következett. Anthony Hamilton szerint a bő másfél évtizedre visszanyúló barátság azért megvan, nem személyes ellentétről van szó.


“Végső soron versenyről van szó, de a srácok között megvan a barátság és a kölcsönös tisztelet, így van ez nagyon régen, már 13 éves koruk óta ismerik egymást. Azonban mindketten a pályafutásuk csúcsán járnak, ilyenkor pedig elkerülhetetlen a feszültség – azonban ez nem személyes ügy, csak munka. Olyan ez, mintha egy irodában két jó barát ugyanarra az előléptetésre hajtana, továbbra is barátok, továbbra is eljárnak együtt szórakozni, de mindketten el akarják csaklizni az állást a másik elől.”  
“Azt hiszem, idén megint lesz feszültség, de most más jellegű lesz a párharc. Úgy gondolom, hogy óriásit nőttek egymás szemében, mindketten tisztelik a másikat. Nico számára nem volt könnyű, hogy olyan közel járt, de mégis lemaradt a címről, de Lewisnak is nagyon nehéz dolga volt. Azt hiszem, nagy tisztelettel tekintenek majd a másikra, ide-oda lendül majd az inga, nagyon izgalmas idényt produkálhatnak majd.”