Az egykori Forma-1-es Renault-tesztelő és Super Aguri-versenyző, eredményes Le Mans-karriert befutó, nemrég a Formula E-ben induló Franck Montagnynál az utóbbi széria második, malajziai fordulóján a doppingellenőrzésen kokainszármazékot találtak a szakemberek.
Montagny elismerte, hogy hibázott, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyelőre nem szabott ki rá büntetést.


A Formula E-s csapatfőnök, Michael Andretti édesapja, az 1978-as Forma-1-es világbajnok, amerikai versenyzőlegenda, Mario Andretti szerint csakis az örökös eltiltás lenne megfelelő.
“Ha rajtam múlna, Monsieur Montagnyt egész életére eltiltanák (a versenyzéstől). Hatalmas csalódást okozott mindenkinek, és veszélybe sodorta a többi pilótát a pályán. Ebben a sportban ez megbocsáthatatlan” – nyilatkozta a német Die Weltnek.
A 74 éves olasz-amerikai sietett leszögezni, hogy Montagny esetéből nem következik, hogy a dopping vagy a drogozás komolyabban jelen lenne a motorsportban:
“Mindig akad egy-két fekete bárány, de az autóversenyzésben nincs dopping- vagy drogprobléma. Az, hogy Montagny lebukott, csak azt mutatja, hogy jól működik az ellenőrzési rendszer.”