Lewis Hamilton 2012 végén három évre írt alá a Mercedesszel, azaz az idei év az utolsó a jelenlegi szerződéséből. A 2015-ön túli hosszabbításról már tavaly nyáron tárgyalni kezdtek, de aztán jegelték a témát, később decemberre ígérték a megegyezést, de az is elmaradt.


A mostani álláspont szerint “valamikor az év folyamán” tárgyalnak majd, de mind a csapatfőnök Toto Wolff, mint a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda bízik benne, hogy sikerül megtartani a kétszeres bajnok, címvédő angolt.
Az olasz La Gazzetta dello Sport a Hamiltonnak ajánlott új szerződés részleteit is ismerni véli, a lap szerint újabb három évre (2016, ’17, ’18) szeretnék lekötni a pilótát, évi 20 millió euróért (összesen 60 millió, 19 milliárd Ft). Az alapfizetés mellett minden futamgyőzelem további egymilliós, az újabb bajnoki cím pedig ötmilliós bónuszt hozna, állítja a sportújság.
A kevésbé megbízható brit Daily Star ennél jóval nagyobb összegről írt vasárnap: ők évi 25 millió fontos (bő 10milliárd Ft) ajánlatot emlegetnek, hozzátéve, hogy ezzel Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt is megelőzve Hamilton lenne a Forma-1 legjobban fizetett versenyzője.