A már tavaly októberben csődöt jelentett Caterham és Marussia mellett a Lotus-csapat is csak megcsillagozva, feltételesen szerepelt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által karácsony előtt kiadott 2015-ös Forma-1-es nevezési listán.


Nemrég felmerült, hogy a háttérben névváltoztatási szándék lehet, a Lotus név használatára szóló szerződés lejárhatott, esetleg valamelyik támogató (a PDVSA vagy a Total) névadó szponzorrá lép elő.
A spanyol Diario Sport most viszont más magyarázattal állt elő: tudomásuk szerint az enstone-i csapat egyszerűen késedelmesen fizette be a nevezési díjat, de azóta már rendezték a tartozást.
Az nem világos, hogy egyszerű adminisztrációs hiba, hanyagság állt a háttérben, vagy a 100 ezer dolláros (500 ezres alapdíj + a 2014-ben szerzett pontok után egyenként további 5000, együttesen kb. 136 millió Ft) összeg előteremtése érdemi nehézség volt számukra. Az utóbbi nem lenne túl biztató.
A Lotus idén is Pastor Maldonadóval és Romain Grosjeannal, de Renault-motorok helyett immár a Mercedes erőforrásaival vág neki az idénynek.