A ma a Mercedes-csapat társtulajdonos-főnökeként dolgozó Toto Wolff és a korábban a Forma-3-ban és a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) versenyző Susie Stoddart 2011-ben házasodott össze.


Wolff akkor még a Williamsnél volt résztulajdonos és ügyvezető, így szinte senki sem lepődött meg, amikor 2012-re a grove-i csapat tesztelőként leigazolta a pilótanőt. A motorsportszakember azt mondja, nem így kell nézni a helyzetet, valójában inkább hátrány a neje számára a kapcsolat.
“Susie egy aprócska nő, nagy-nagy személyiséggel, aki már azelőtt a Mercedesnél volt, mielőtt én odakerültem. Amikor beszálltam a HWA-ba (a Mercedes DTM-csapata – a szerk.), ő már a DTM-ben szerepelt” – magyarázta a francia Auto Hebdónak.
“Egy kicsit el is szomorít, hogy úgy látom, inkább ártok a karrierjének, mint segítem, hiszen már azelőtt építette a pályafutását, hogy találkoztunk volna. Sokszor hallom, hogy Toto Wolff feleségeként hivatkoznak rá, ami igazán nem fair. Vannak például reklámszerződések, amiket az én pozíciómból adódó összeférhetetlenség miatt nem köthet meg. A múltban és ma is sok kompromisszumra kényszerül miattam.”
Wolff azt is visszautasítja, hogy miatta került volna a Williamshez a felesége:
“Azért lett ő a Williams tesztpilótája, mert jól teljesített, és nem azért mert résztulajdonos voltam. Először marketingfogásnak tekintettük, hogy legyen női pilótánk, az elvárásoknak pedig egyedül ő felelt meg akkor. A csapat tesztet adott neki, ő pedig jól szerepelt.”


“Mivel a DTM-ben nem volt ott az élmezőnyben, sokan kritizálták anélkül, hogy tudták volna, hogyan működik a sportág, és hogy egyesek kevésbé versenyképes autókban ülnek. De David Coultharddal és Roberto Merhivel közvetlen összevetésben megállta a helyét, az ő szintjüket hozta. A williamses teszten pedig bizonyította, hogy igen remek pilóta.”
Susie Wolff kezdetben csak a szimulátoron vezetett a Williamsnél, de 2013-ban már promóciós napon a pályára is lépett, tavaly pedig az új autó shakedownja is neki jutott, később pedig a Brit és a Német Nagydíj első szabadedzésén is szerepet kapott.
Idén a második, barcelonai teszten egy teljes napot kap, később pedig megint pályára lép majd egy-két szabadedzésen is.