Úgy tűnik, még nincs minden veszve a Honda számára, az FIA átgondolja a japánok motorfejlesztésből való kizárását. Ahogy a Vezess.hu is megírta, egy fogalmazási hiba miatt engedélyezték a gyártóknak a szezon közbeni fejlesztést, a Honda, mint új belépő esetében azonban ragaszkodik a szervezet a február 28-i homologizációs határidőig.


Az ügy a csapatok és gyártók Bernie Ecclestone-nal közös, keddi genfi megbeszélésén is téma volt, ezen ráadásul az FIA egyik képviselője is jelen volt. Az olasz Autosprint szerint egyelőre olyan megegyezés született, hogy az FIA hajlandó újragondolni az álláspontját a Hondával kapcsolatban, a következő hetekben több egyeztetés is lesz a felek között.

A Honda számára megkönnyebbülést jelentene, ha számára kedvező döntés születne, ellenkező esetben a McLarennel együtt keménykedésre is készek a japánok. Az Autosprint szerint kedvezőtlen döntés esetén a B terv az, hogy a McLaren egyenként óv majd minden olyan esetben, amikor a riválisok bármilyen mértékben módosítanak a motorjukon. A Honda ebben az esetben arra hivatkozna, hogy a szabályok csak egyféle specifikáció homologizációját engedélyezik, megkezdődött tehát a szabályértelmezési csata.

“A Honda az igazságos és fair küzdelemben hisz a sport és a rajongók érdekében egyaránt” – nyilatkozta a Honda egyik szóvivője. “A McLaren-Honda már kapcsolatba lépett az FIA illetékeseivel az ügyben, ennél többet nyilvánosan nem mondhatunk.”