Lewis Hamilton és Nico Rosberg a mindentvivő Mercedes birtokában “magányosan” vívta a bajnoki küzdelmet tavaly, a párbaj pedig időnként elfajult. Rosberg furcsa monacói kavlifikációja, a Magyar Nagydíjon a csapatutasítások kapcsán kirobbant vita, majd a Spában történt, Hamilton kiesésével járó ütközés alaposan elmérgesítette az egykor baráti viszonyt. 


A csapat tiszteletbeli elnöke, Niki Lauda úgy véli, a Hamilton bajnoki sikerével végződött párharc végső soron csak jót tett a két versenyző kapcsolatának:
“Ha sikerül túljutni azokon, hogy az egyikük bajnok lett, a másikuk nem, hogy az egyikük nekiment a másiknak, a másik nem, akkor már könnyebb a helyzet, mert amúgy tisztelik egymás teljesítményét.”
“Spában kiborult a bili, de utána közösen helyreráztuk a dolgokat. Nem is mi tettük helyre őket, ők maguk ismerték fel, hogy mi a dolguk. Onnantól minden simán ment, a vége pedig nagyon szép lett. Egymás ellen küzdenek, de utána megölelik a másikat, gratulálnak” – utalt az osztrák arra, hogy a szezonzáró után Rosberg már nagyon sportszerűen azonnal elismerte Hamilton sikerét. 
A háromszoros bajnok úgy véli, a csapattársak közötti feszültség amúgy is természetes az F1-ben: “Én sosem bírtam Prostot, sosem bírtam Regazzonit, sosem bírtam Watsont, de  a versenyzésben ez rendben van. Azonban mindig megvan bizonyos kölcsönös tisztelet.”


Lauda attól sem tart, hogy a végső győzelem lépéselőnyt ad Hamiltonnak, Rosberg a tavalyi vereség ellenére idén is erős lesz, főleg, hogy immár megtapasztalta, milyen a bajnoki küzdelem: 
“Hamilton győzelme hasznos, mert Nico vissza akar majd vágni, Nicónak még van hova feljebb lépni. Még javíthat a tempóján, a teljesítményén, a technikai hozzáértésén. Megint elszórakoztatnak majd minket – és remélem, hogy más megint nem szólhat majd bele a csatába!”