Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Williams lesz az istálló legkeményebb ellenfele az idei szezonban. A Mercedes a tavalyi bajnokságot óriási fölénnyel nyerte, különösen az év második felében a Williams tűnt a legkomolyabb ellenfelének a nyers tempót nézve. Az, hogy végül a Red Bull lett a második a konstruktőri versenyben, a Williams operatív hibáinak is köszönhető.


“Ha sorba kéne állítanom a legveszélyesebb idei ellenfeleinket, a Williamst tenném a sor elejére” – jelentette ki Wolff. “De tartok a Red Bulltól is. Négy bajnokságot nyertek zsinórban, minden forrást fel fognak használni annak érdekében, hogy újra harcban legyenek a győzelemért.”

Wolff listáján a Ferrari a harmadik. “Semmi különöset nem látok abban, hogy egy rosszabbul sikerült év után ilyen komoly változások történtek náluk. Komolyan kell vennünk Sebastian Vettel átigazolását is, négy vb-címet, lelkesedést és tapasztalatot visz a csapathoz, ez hasznos lehet minden ott dolgozó számára.”

“Soha nem szabad leírni őket. A Ferrari egy ikon, fontos, hogy hamarosan újra képesek legyenek a győzelemre. Biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan meg is történik, talán már az idén.”

Wolff fél szemmel a McLarenre is figyel. “A Honda kezdeti problémái nem a motorral, hanem az elektronikával voltak kapcsolatosak. Az ilyen nehézségek elkerülhetetlenek az első teszteken, mindannyian átmentünk ezen. Fernando Alonso bármilyen autó kormánya mögött veszélyes bárkire.”