Miután a Ferrari karácsony előtt előbb a Saubertől ejtett Esteban Gutierrezt, majd a Toro Rossótól elküldött Jean-Eric Vergne-t is felvette tesztpilótának, Maranellóban a megtartott Marc Genével együtt már túl sokan lettek a “háttérversenyzők”.


A Ferrari versenyzői akadémiájának ifjoncát, az idén a GP2-ben versenyző Raffaele Marciellót a Sauberhez küldte, a 20 éves olasz tehetség a régi szövetséges és motorpartner tesztelője és tartalékosa lesz 2015-ben, közben pedig folytatja a GP2-es karrierjét.
A 2014-ben bő két évtizedes Forma-1-es története legrosszabb – első nullás – évét produkáló svájci csapat 2015-re a teljes pilótafelállását lecserélte: repült Gutierrez, Adrian Sutil és a holland tesztpilóta, Giedo van der Garde is, helyettük a Caterhamtől menekült Marcus Ericssont és a Williams idei tesztpilótáját, Felipe Nasrt, valamint most Marciellót vették fel.
Szomorú mellékszál, hogy 2015-ben minden bizonnyal már a Ferrari-nevelésű Jules Banchi ülne az egyik Sauberben – hogy aztán 2016-ban a vörös autóba léphessen fel -, ha az októberi Japán Nagydíjon nem szenvedett volna súlyos agysérülést, amely miatt a mai napig kómában fekszik.